MENU

私たちの研究・技術インデックスへ戻る

研究論文・学会発表リスト

美味追求
脳波を用いたヒトの認知機能に対する飲料の効果の評価
ヒューマンインターフェース
METHYL ESTERIFIED-COMPONENTS DETERMINED COFFEE FLAVOR QUALITY
The 27th International Conference on Coffee Science (ASIC 2018 Portland)
Impact of Water in one bean on roasting
The 27th International Conference on Coffee Science (ASIC 2018 Portland)
甘味、酸味、ホップ香の添加がイソα酸苦味のTime Intensityに与える影響について
日本味と匂学会 第52回大会
Odor-active compounds in mugi-cha, a traditional Japanese beverage prepared from roasted barley
12th Wartburg Symposium on Flavor Chemistry and Biology
Evaluations of pyrazines as inducing agent of astringency in human mouth
12th Wartburg Symposium on Flavor Chemistry and Biology
Genome for beer: improved Hop genome assembly by 10xChromium
国際植物・動物ゲノム学会
苦味や渋味の口腔内蓄積感の測定と蓄積感が苦味嗜好性に及ぼす影響の検討
日本味と匂学会 第51回大会
清酒酵母のマルトース資化性を決定する変異型MALR(YPR196W-2)
第83回酵母研究会
Metabolomic characterization of hop cultivars by LC-MS-based metabolic profiling
Metabolomics 2018
Comparison and profiling of beta-damascenone precursors among sweet potato cultivars
Metabolomics 2018
ピラジン類による苦渋味増強効果の解析
日本食品科学工学会第65回大会
Improvement of maltose assimilation ability in Japanese sake yeast.One of MALR genes is crucial fo
The 33rd International Specialised Symposium on Yeast (ISSY33),
pdfを見る
3-IR照度差ステレオ法を用いた嚥下運動の評価
LIFE 2016
Identification of the Causative Metabolites of the Coffee Beverage Quality
The 26th International Conference on Coffee Science
Improving quality of coffee beverages by controlling the initial quantity of components of raw coffe
The 26th International Conference on Coffee Science
Functional characterization of aroma terpene synthase in Camellia sinensis
第34回日本植物細胞分子生物学会
Comparative genome analysis of lager brewing yeast strains reveals the evolutionary trail of intersp
14th International Congress on Yeasts (ICY14)
異種交配株ラガービール酵母と近縁種のゲノム比較解析
日本ゲノム微生物学会
Real time swallowing measurement system by photometric stereo
QCAV2015(The 12th International Conference on Quality Control by Artificial Vision)
pdfを見る
高濃度アルコール酒中に含まれる微量成分の測定法
第53回NMR討論会
pdfを見る
Tryptophan in Green Coffea Arabica Coffee Beans is Responsible for the Coffee Flavor Quality
Metabolomics 2014
3-IR照度差ステレオ法を用いた嚥下運動計測システムの提案
第20回画像センシングシンポジウム
pdfを見る
ウーロン茶の口腔内油脂残存感低下効果に関わる有効成分の解明
2014年度日本農芸化学会関西支部例会
pdfを見る
難水溶性薬剤の薬効向上へ向けた無添加ナノ粒子化による過飽和溶解と固体分散
第2回JACI/GSCシンポジウム
pdfを見る
コーヒー生豆のメタボロミクス -収穫熟度との関連性-
第8回 メタボロームシンポジウム
pdfを見る
非接触型嚥下運動計測システムを用いたおいしさ評価法の構築
日本味と匂学会第47回大会
pdfを見る
Whole genome comparison between lager brewing yeast Weihenstephan 34/70 and its related strains
The 26th International Conference on Yeast Genetics and Molecular Biology
pdfを見る
Whole genome analysis of a lager brewing yeast Weihenstephan 34/70 using next generation sequencing technology
The 26th International Conference on Yeast Genetics and Molecular Biology
pdfを見る
Exploring sweet taste preferences across age and familiarity of sweeteners
10th Pangborn Sensory Science Symposium
pdfを見る
Accelerated and supersaturated dissolution of nano-sized poorly water-soluble drugs
日本化学会第94回春季年会
pdfを見る
炭酸水の摂取が食欲感覚に及ぼす影響
第67回日本栄養・食糧学会
pdfを見る
炭酸水による口腔への刺激(Sham-feeding)が深部・末梢体温に及ぼす作用
第67回日本栄養・食糧学会
pdfを見る
METABOLOMIC ANALYSIS OF COFFEE CULTIVARS IN HAWAII
ASIC
近赤外光を用いた三波長光照度差ステレオ法による面法線ベクトル計測システムの提案
電気関係学会東海支部連合大会
pdfを見る
Emulsifying properties of oolong tea
XVI International Symposium on Olfaction and Taste
pdfを見る
Study on the attenuation of oral fat sensations with Oolong Tea
XVI International Symposium on Olfaction and Taste
pdfを見る
ダイズSg-1タンパク質は新規トリテルペンサポニン配糖体化酵素である
日本植物生理学会2012年大会
飲料による口腔内油脂残存感の解析
日本農芸化学会2012年大会
pdfを見る
健康先取り
水分摂取による健康増進効果の検討
第41回日本臨床栄養学会総会・第40回日本臨床栄養協会総会 第17回連合大会
ゴマリグナン生合成遺伝子の水平伝播について
第8回植物二次代謝フロンティア研究会
ゴマリグナン生合成遺伝子の水平伝播について
第五回農学中手の会
ゴマにおけるセサモリン含有形質制御遺伝子の同定
日本育種学会
糸状菌Mortierella alpina 1S-4株における誘導発現プロモーターの探索と評価
日本農芸化学会 関西・中四国・西日本支部 2017年度合同大阪大会
Significant effects of red wine polyphenols on skin, proved by a randomized clinical trial in health
8th international conference on polyphenols and health
モデルのない世界:ゴマのリグナン特化代謝
第3回農学中手の会
新規ゴマリグナン生合成酵素CYP92B14はセサミンの酸化を介してセサモリンとセサミノールを同時生成する
植物生理学会2018年
シロイヌナズナの種子特異的ネオリグナンの生合成系の解明
植物生理学会2018年
ゴマリグナン新規酸化酵素の同定
農芸化学会2018年
麹菌由来Glycoside hydrolase family 3 β-glucosidase(BGL11)の機能解析
生物工学会・北日本支部・2017年度北日本支部 福島シンポジウム
Association between tea consumption and dementia and cognitive function: a systematic review of obse
The 7th Asian Congress of Dietitics
ゴマ由来セサミノール配糖体特異的な新規配糖体化酵素の機能解析
2017年ゴマ科学会
シロイヌナズナ由来ディリジェントタンパク質AtDP1 は種子特異的ネオリグナンの生合成に関与する
第34回日本植物細胞分子生物学会
シャクにおける5-O-methylthujaplicatin O-methyltransferase遺伝子の同定
第34回日本植物細胞分子生物学会
The effect of brief internet-based cognitive behaviour therapy with supplement drink on psychologica
The 17th Asian Congress on Psychosomatic Medicine
Pharmacokinetics of quercetin which reduce body fat in human.
欧州肥満学会
ケルセチン配糖体による体脂肪低減効果
日本清涼飲料研究会
pdfを見る
Uridine diphoephate glucose:lignan glucpsyltransferase activity of UGT71C1 toward pinoresinol and lariciresinol
国際P450学会
pdfを見る
The Future of Functional Beverages - A fusion of Japan & EU Experiences
Fi Global Summit
ケルセチン配糖体の体脂肪低減効果に関する研究
レドックス・ライフイノベーション シンポジウム
体脂肪を低減させるポリフェノール高含有飲料の開発
日本農芸化学会関西・中四国・西日本支部および日本ビタミン学会近畿・中国四国・九州沖縄地区合同大会
The effect of oolong tea polymerized polyphenols polyphenols-enriched beverage on body fat mass in obese human.
20th European Congress on Obesity
O-METHYLTRANSFERASES INVOLVED IN LIGNAN BIOSYNTHESIS
(PNSA 2013, Oregon)
大気圧走査電子顕微鏡による水中での細胞の観察:乳酸菌と細胞外構造
第36回 日本分子生物学会年会
pdfを見る
油糧微生物Mortierella alpina 1S-4のlig4遺伝子破壊株の作製
第13回 糸状菌分子生物学コンファレンス
油糧微生物Mortierella alpina 1S-4の相同組換えを介した遺伝子破壊系の構築
2013微生物科学寄付研究部門主催シンポジウム
シャクのリグナンOMTの機能解析
植物細胞分子生物学会2013年大会(北海道大学)
シロイヌナズナの配糖体化酵素UGT71C1サブファミリーのリグナン生合成への関与
植物細胞分子生物学会2013年大会(北海道大学)
Lignan Biosynthesis in Sesamum indicum
(PNSA2013, Oregon state university)
Crystal structure of UDP-glucuronic acid:flavonol-3-O-glucuronosyltransferase from the grapevine Vitis vinifera
アジア結晶学会(Asian Crystallgraphic Association)
ブドウ由来糖転移酵素VvGT5のX線結晶構造解析
日本化学会秋季事業 第2回CSJ化学フェスタ
ブドウ由来UDP糖依存性グリコシルトランスフェラーゼの基質特異性の構造基盤の解明
日本結晶学会年会
O-Methyltransferases involved in lignan biosynthesis in Anthriscus sylvestris
第57回リグニン討論会
ブドウ由来フラボノール3位グルクロン酸転移酵素のX線結晶構造解析
農芸化学会関西支部会
ダイズSg-1タンパク質は新規トリテルペンサポニン配糖体化酵素である
日本植物生理学会2012年大会
ブドウゲノム上でオペロン様遺伝子クラスターを作るCYP716AはトリテルペンC28位酸化酵素である
日本植物生理学会2012年大会
油糧微生物Mortierella alpina IS-4由来ω3不飽和化酵素の機能解析
日本生物工学会2011年度大会
Oleanolic acid synthetic P450s, CYP716A15 and A17 from grapevine
国際テルペン会議(Terpenet, Sweden)
ゴマ由来methylenedioxybridge形成酵素遺伝子CYP81Q1の大腸菌での機能発現
日本農芸化学会
サステナビリティ
山地源流域における湧水の滞留時間と微生物情報の関係
2019年度日本水文科学会 学術大会
参考リンク
山地森林流域における地下水流動プロセスと微生物動態の関係
2019年度日本水文科学会 学術大会
参考リンク
Relationship between residence time and microbe information in spring water in headwater catchments
2018 AGU Fall Meeting
参考リンク
なぜ水は仮想的に輸送されるのか
2018年度日本水文科学会学術大会
Estimation of Groundwater Recharge Rate in a Japanese Mountainous Watershed by Combining Field and M
2017 AGU Fall Meeting
参考リンク
地下水涵養量推計のためのフィールド調査およびモデリング技術の開発と適用
2017年度日本水文科学会設立 30 周年記念学術大会
How water is different from energy and food?
2017 AGU Fall Meeting
参考リンク
山地源流域における湧水・地下水の滞留時間時空間変動に関する統合的研究
日本地球惑星科学連合2018年大会
参考リンク
異なる地質からなる源流域の湧水における滞留時間と全菌数の空間分布
日本地球惑星科学連合2018年大会
参考リンク
強間伐施業が森林源流域の流出に及ぼす影響
Japan Society of hydrology and water resources
Seasonal variation of residence time in spring and groundwater evaluated by CFCs and numerical simul
European Geosciences Union General Assembly 2017
pdfを見る
南アルプス周辺流域における水循環過程の解明と地下水涵養量の推計
日本地下水学会2016年秋季講演会
里山広葉樹-ササ群落における林内雨と樹幹流の特徴
日本森林学会
pdfを見る
Spatial and temporal variation of residence time and storage volume of subsurface water evaluated by multi-tracers approach in mountainous headwater catchments
European Geosciences Union
pdfを見る
岐阜東白川国有林のヒノキ人工林における強間伐前後の降雨・流出過程の変化
日本森林学会
参考リンク
ホップゲノムの解読
植物生理学会
全球水資源モデルを用いて水源の違いを考慮した水資源への影響に関する特性化係数の開発(第6回日本LCA学会学会賞受賞者講演)
第10回日本LCA学会研究発表会
The Draft Genome of Hop (Humulus lupulus), a Essence of Brewing
Plant and Animal Genome Meeting
pdfを見る
Potential Impacts of Food Production on Freshwater Availability
EGU General Assembly 2014
pdfを見る
次世代シーケンサーを用いた遺伝子組換えカーネーション(ムーンダストベルベットブルー)のT-DNA挿入様式の解析
第31回日本植物細胞分子生物学会年会
pdfを見る
植物における2-オキソグルタル酸依存性ジオキシゲナーゼの進化
進化学会2013年会(つくば)
Dynamic change of residence time in surface and subsurface waters with hydrological processes revealed by multi-tracers approach in mountainous headwater catchments
IAHS-IAPSO-IASPEI Joint Scientific Assembly 2013
Improvement of ethanol yield from xylose by breeding of indusrial yeast
日韓バイオマスシンポジウム
pdfを見る
キシロース資化性酵母におけるHST1遺伝子破壊のエタノール収率への効果
第64回生物工学会
pdfを見る
多様化する植物二次代謝
植物二次代謝フロンティア研究会
植物ゲノムにおける二次代謝関連スーパーファミリー酵素遺伝子の分子系統解析
第二回NGS現場の会
酸化還元バランスの調整によるキシロースからのエタノール醗酵収率の改善
日本農芸化学会2012年大会
pdfを見る
メタボローム解析を用いた組換え酵母におけるキシロース発酵諸性能に関わる代謝経路の特定
第6回メタボロームシンポジウム
pdfを見る
The improvement of ethsnol production yield from xylose by using S.cerevisiae with disruption of NAD kinase genes.
XIII International Congress of Bacteriology and Applied Microbiology
pdfを見る
有用植物の二次代謝酵素の機能進化についての研究
日本植物細胞分子生物学会
NADkinase破壊株によるキシロース醗酵収率の改善
日本農芸化学会2011年度大会
pdfを見る
シロイヌナズナTCP3のキメラリプレッサーを発現した形質転換バラとカーネーションの形態変化
日本農芸化学会2011年度大会
pdfを見る
花
ネモフィラのメタロアントシアニン形成に重要なフラボン配糖体生合成に関与する新規フラボン糖転移酵素遺伝子の同定
植物色素談話会2016
pdfを見る
シソ目植物におけるフラボノイド生合成関連酵素群の相互作用ネットワーク形成
日本農芸化学会2016年度大会
キンギョソウのフラボノイド生合成における酵素間相互作用解析
第31回日本植物細胞分子生物学会年会
Genetic engineering of floricultural crops: current status and future prospects
24th International EUCARPIA Symposium - Section Ornamentals
pdfを見る
Environmental risk assessment of release of color modified transgenic plants
アメリカ化学会244回年会
pdfを見る
遺伝子組換え花きの開発と商業化
植物科学シンポジウム
遺伝子組換えによる花色変換の最近の話題
植物色素研究会第23回集会
Flower color modification by engineering of the flavonoid biosynthetic pathway
International Workshop on Anthocyanin
pdfを見る
Comemrcialization of genetically modified foricultural crops having novel flower
第29回日本植物細胞分子生物学会福岡大会
pdfを見る
コストダウン
S.cerevisiaeの持つアルファーグルコシドトランスポーターの諸性質に関する研究
日本農芸化学会2013年大会
pdfを見る
glucose誘導性の分解を受けにくいalpha-glucoside transporterの発現が、酵母にもたらす増殖阻害のメカニズム
第65回生物工学会
pdfを見る
A mechanism of growth inhibition which an alpha-glucoside transporter tolerant to glucose-induced degradation brings to Saccharomyces cerevisiae
26th International Conference on Yeast Genetics and Molecular Biology
pdfを見る
油糧微生物Mortierella alpina 1S-4由来アシルCoA合成酵素遺伝子の機能解析
日本生物工学会2012年度大会
Improvement of polyunsaturated fatty acid productivity in oleaginous fungus Mortierella alpina 1S-4 by overexpression of its acyl-CoA synthetase genes
20th Internztional Symosium on Plant Lipids
油糧微生物Mortierella alpina IS-4由来アシルCoA合成酵素遺伝子過剰発現による脂質生産性向上
日本農芸化学会2012年大会
pdfを見る
Functional analysis of membrane bound O-acyltransferase homologs from arachidonic acid-producing fungus, Mortierella alpina.
XIII International Congress of Bacteriology and Applied Microbiology
pdfを見る
その他
ワインブドウ品種マスカット・ベーリーAのドラフトゲノム塩基配列
日本ブドウ・ワイン学会2018年年会
飲食記録アプリによる水分摂取量調査手法の開発と評価
第72回日本栄養・食糧学会大会
油糧微生物Mortierella alpina 1S-4株における遺伝子発現情報に基づいたプロモーターの探索および解析
2016年度 第7回学際的脂質創生研究部会講演会
Web調査による日本人の水分摂取量に関する研究
第71回日本栄養・食糧学会大会
食事由来の水分摂取量算出の試み
第71回日本栄養・食糧学会大会
油糧微生物Mortierella alpina 1S-4株の分子育種に有用なプロモーターの探索および評価
日本農芸化学会2017年大会
油糧微生物Mortierella alpina 1S-4株におけるΔ12不飽和化酵素遺伝子破壊によるミード酸高生産株の構築
日本農芸化学会
pdfを見る
油糧微生物Mortierella alpina 1S-4株におけるΔ6不飽和化酵素遺伝子破壊株の構築
日本農芸化学会
pdfを見る
油糧性糸状菌Mortierella alpina 1S-4株における新規プロモーターの探索および評価
日本農芸化学会
pdfを見る

※部署名、役職名、写真は、制作(インタビュー)当時のものです。

※部署名、役職名、写真は、制作(インタビュー)当時のものです。

ページトップへ戻る